Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Moisturising Bright Essence – a koreai szépségápolás ihletésében

Moisturising Bright Essence – a koreai szépségápolás ihletésében
Melyik volt az a termék, ami elmosta a határvonalat a tonik és a szérum között, és miért növekszik olyan gyorsan az esszenciák népszerűsége? Kezdjük az elején!

Honnan jött az esszenciák használatának ötlete?

A három lépéses arcápolás lassan már történelem, hiszen a koreai bőrápolás – az úgynevezett K-beauty – egészen új trendeket teremt a kozmetikában.

“A koreai megközelítés szerint nem a fedés-eltakarás-korrekció a cél, hanem a valódi ápolás, ami szinte feleslegessé teszi a smink használatát. A bőr pedig akkor természetesen szép, ha alaposan hidtarált.” 

A koreai szépségápolási rituálé – ami egyébként legalább 10, de inkább több lépésből áll – megkerülhetetlen eleme az esszenciák használata. A soklépéses folyamat része a  különböző hidratálók réteges alkalmazása, ami ragyogó, kiegyenlített és egészséges színt kölcsönöz az arcnak.

A koreai megközelítés szerint nem a fedés-eltakarás-korrekció a cél, hanem a valódi ápolás, ami szinte feleslegessé teszi a smink használatát. A bőr pedig akkor természetesen szép, ha alaposan hidtarált. 

A legújabb koreai trend, ami lázba hozta a kozmetikaipart,az esszenciák 7 rétegben való felvitele. A gyorsan felszívódó, ultrakönnyű textúrájú esszenciákat vékony rétegben egymásra viszik fel, és csak ezután következik a többi lépés. Ha kíváncsi vagy, miért szeretik a koreaiak ugyanazt a terméket többször felvinni az arcukra, próbáld ki te is, le fog nyűgözni! Természetesen nem muszáj a pont 7 réteget aranyszabályként értelmezni, elég a háromszor-négyszeri felvitel.

Hol hallott a  Hemptouch az esszenciákról?

Több mint egy éve, a Japán üzletfeleink meséltek az esszenciák szerepéről a szépségápolásban. Mivel nagyon szeretik a termékeinket, felmerült az ötlet, hogy legyen egy kender alapú Hemptouch esszencia is.

Így elkezdtük a kutatást és tesztelést, az egymással jól működő aktív összetevők kiválasztásától az első receptúrák kipróbálásáig. 

Annyira jól sikerültek az első körök, hogy csapatunk hölgytagjai egyből azt kérdezgették, mikor lesz már végre elérhető a termék, mert innentől nem tudják elképzelni bőrápolási rutinjukat az esszencia nélkül. Izgalmas volt megosztani a tapasztalatokat, véleményeket és trükköket, de abban mindenki egyetértett, hogy a hidratálás az első és legfontosabb lépés ahhoz, hogy látható különbségeket érjünk el bőrünk állapotát illetően.

Minden bőrtípus kedvence

Minden bőrtípus igényli a hidtarálást, akár száraz, zsíros vagy érzékeny. Amennyire fontos szervezetünknek az elegendő folyadék fogyasztása, ugyanannyira elengedhetetlen bőrünk nedvességének rendszeres pótlása. Csak a megfelelően hidtarált bőr lehet élettel teli, puha, és egészségesen fénylő.

Az esszenciák akkor is a megfelelő mértékben gondoskodnak a bőr nedvességutánpótlásáról, ha az nagyon száraz és dehidtarált. Ha intenzív hidtatálásról van szó, az esszenciák rendkívül hatékonyak, ráadásul előkészítik a bőrt a további kezelésekre. A jól hidratált bőr hidro-lipid rétegén sokkal hatékonyabban tudnak a krémek és szérumok tápanyagai felszívódni a bőrbe, ahol aztán célzottan ott hatnak, ahol szükséges.

A esszenciák hatóanyagai és hatásai

Akik azt gondolják, hogy az esszencia csak víz, nagyot téved! A hidrolátumokhoz hasonlóan a titkos recept itt is számos hatóanyagot és antioxidánst rejt. Bár mindegyiknek megvan a saját szerepe is, a varázslat igazán az együttes kölcsönhatásaikból ered.

A Moisturising Bright Essence aktív hatóanyagai:

  • Kender hidrolátum : hidratál és fegyorsítja a bőr mikrokeringését
  • Ezüstfenyő polifenol: elősegíti a kollagén és elasztán termelődést a nagyobb rugalmasságért és az egyenletes bőrfelszínért 
  • Természetes hialuronsav: sejtszinten hidratál 
  • CBD: megvédi a sejteket az oxidációtól és visszaállítja a bőr egyensúlyát

moisturising bright essence - Korean Beauty Rituals

Hogyan és mikor használjuk a Moisturising Bright Essence-t?

Bármikor, amikor száraz, dehidratált, szomjas érzetű a bőrünk. Meg fogja hálálni, ha mindennapi arcápolási rutinod részévé teszed! Kezdd vele a bőrápolást!

Óvatosan nyomd a tenyered az arcodhoz, hogy a bőrödbe juttasd az esszenciát. Ez a kicsi vákumhatás épp elég, hogy bőröd jobban felszívja a tápanyagokat. Várj pár percet, hogy teljesen beszívódjon az esszencia, mielőtt folytatnád arcápolási rutinod. Használd több rétegben a maximális hatás eléréséért!

»A szent víz«

Bár ez az esszencia rendkívül könnyed, mégis csodákra képes! Tartsd bőröd kívül-belül hidratálva, fogyassz elegendő mennyiségű vizet, és használj esszenciát a bőrápolás első lépéseként! Higgy nekünk, bőröd rendkívül hálás lesz!

Tartalomhoz tartozó címkék: Bőrápolás Tippek és praktikák